Bedrijfsbeveiliging; van groot belang!

Veiligheid zou bij ieder bedrijf, groot of klein, hoog in het vaandel moeten staan. Ongeluk zit in een klein hoekje en als ondernemer wil je natuurlijk alles op alles zetten om het pand, jouw werknemers, klanten en bedrijfsmiddelen te beschermen. Hierbij kan je denken aan veiligheid op de werkvloer, maar het is natuurlijk ook van belang dat je jouw bedrijfspand van goede beveiliging voorziet. Wij geven je graag een aantal tips hoe je het best jouw bedrijfspand kan beveiligen; lees snel met ons mee!

Beperk toegang tot het gebouw

Natuurlijk moeten al jouw werknemers naar binnen kunnen, en klanten kan je ook de deur niet weigeren, maar toch is het handig om toegangscontrole te implementeren in jouw bedrijf. Toegangscontrole blijkt een essentieel onderdeel van effectief beveiligen. Het houdt in dat je de toegang van jouw bedrijf beperkt tot geautoriseerd personeel en bezoekers. Je zou hier bijvoorbeeld identificatie- of pasjessystemen voor kunnen instellen.

Goede verlichting is key

Wil je ervoor zorgen dat jouw bedrijf bestand is tegen inbraak? Dan is het een goed idee om extra verlichting aan te schaffen. Verlichting is een van de meest effectieve en betaalbare manieren om de beveiliging van jouw bedrijf te verbeteren. Goede verlichting maakt het moeilijker voor indringers om onopgemerkt te blijven en kan helpen om inbrekers af te schrikken. Bij het installeren van verlichting is het verstandig om dit niet alleen rondom het gebouw te plaatsen, maar ook de parkeerplaats te voorzien van goede lampen.

Investeren in beveiligingstechnologie

Helemaal zeker willen zijn van je zaak? Investeer dan in beveiligingstechnologie! Moderne beveiligingstechnologie, zoals alarmsystemen, videobewaking en intercomsystemen kunnen helpen om je bedrijf beter te beveiligen.  Goede alarmsystemen kunnen eventuele indringers detecteren en een melding sturen naar een meldkamer. Videobewakingssystemen kunnen helpen om inbrekers te identificeren.

Schakel een slotenmaker in

Weet je niet zeker hoe je jouw bedrijf het beste kan beveiligen? Welke sloten je precies nodig hebt, of voor welke technieken voor inbraakpreventie je moet kiezen? Schakel dan een slotenmaker in! Een slotenmaker kan bijvoorbeeld helpen om de toegangscontrole van jouw bedrijf te verbeteren. Daarnaast kunnen ze veiligheidssloten plaatsen en sleutelbeheersystemen ontwerpen. Tot slot kun je bij een slotenmaker in de buurt, bijvoorbeeld jouw favoriete slotenmaker in Eindhoven, vaak aankloppen voor vrijblijvend advies wat betreft de beveiliging van jouw bedrijf.

Train jouw medewerkers

Een laatste tip is om jouw medewerkers voldoende te trainen als het gaat om de beveiliging van jouw pand. Maak ze bijvoorbeeld bewust van eventuele risico’s en hoe ze verdachte activiteiten zouden kunnen herkennen. Ook zou je ze kunnen bijspijkeren hoe ze de beveiligingsapparatuur moeten gebruiken en wat ze moeten doen in geval van een noodsituatie.

Veiligheid zou bij ieder bedrijf, groot of klein, hoog in het vaandel moeten staan. Ongeluk zit in een klein hoekje en als ondernemer wil je natuurlijk alles op alles zetten om het pand, jouw werknemers, klanten en bedrijfsmiddelen te beschermen. Hierbij kan je denken aan veiligheid op de werkvloer, maar het is natuurlijk ook van…