Content marketing uitgelegd in drie simpele stappen

Een van de meest effectieve vormen van online marketing is natuurlijk content marketing. De content die je creëert voor je website en op je social media kanalen bepaalt namelijk welk publiek je ermee aanspreekt, en dus welk type bezoekers je naar je website trekt. Er zijn verschillende vormen van content marketing, elk met een eigen aanpak en doel. In dit artikel lees je alles over de drie meest voorkomende vormen van content marketing en wat je ermee kunt. Wil je er daarna graag meteen mee aan de slag, maar heb je niet voldoende kennis van zaken? Dan kun je natuurlijk ook je content marketing uitbesteden aan een online marketing expert.

On page content

De eerste vorm van content is on page content. Het stukje ‘on page’ geeft al aan dat het content betreft die op je eigen ‘pagina’, oftewel je website komt te staan. Deze content is het meest belangrijk voor in hoeverre je website gevonden wordt in Google. Als je hoog in de zoekresultaten wilt staan bij een bepaalde zoekterm, is het belangrijk dat je een hele paginatekst wijdt aan deze term en deze er voldoende in verwerkt. Hoe moet Google anders weten dat je precies datgene te bieden hebt? On page content is de basis voor elke SEO strategie, want daarmee geef je in feite aan zoekmachines aan bij welke zoekopdrachten ze jouw website moeten tonen als resultaat.

Off page content

De tweede vorm is off page content. Dit is content die op andere websites staat, waarin je naar jouw eigen website linkt. Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd. Je kunt off page content heel slim inzetten om de waarde van jouw domein te verhogen, waardoor je tevens hoger in de zoekresultaten zult staan. Hoe meer kwalitatief goede backlinks je immers naar jouw website hebt, hoe belangrijker en waardevoller zoekmachines jouw content zullen beoordelen. Daardoor is ook off page content erg belangrijk voor jouw online marketingstrategie, en kan het één eigenlijk niet zonder het ander.

Content voor social media netwerken

Als derde is er natuurlijk nog content voor je social media netwerken. Deze vorm heeft wat overlap met die voor linkbuilding, want ook in dit geval zul je doorgaans naar je website linken. Deze content is echter vele malen meer gericht op verbinding, en bedoeld om reacties op te wekken. In de vorm van likes of comments bijvoorbeeld. De content is niet per definitie bedoeld om direct verkopen op te wekken, maar kan ook dienen als vermaak of om mensen te informeren. Als je het slim aanpakt kun je met je content op social media een groot publiek aanspreken en ervoor zorgen dat jouw doelgroep interesse krijgt in wat je te bieden hebt. Dit doe je echter stukken minder commercieel als bij het creëren van de content op je eigen website, want anders komt het al gauw een beetje pusherig over, en dat moet je niet willen natuurlijk.

 

Een van de meest effectieve vormen van online marketing is natuurlijk content marketing. De content die je creëert voor je website en op je social media kanalen bepaalt namelijk welk publiek je ermee aanspreekt, en dus welk type bezoekers je naar je website trekt. Er zijn verschillende vormen van content marketing, elk met een eigen…