Hoe zonnepanelen op metalen daken worden geïnstalleerd

Omdat er zoveel soorten daken zijn, zijn er veel verschillende eisen om zonnepanelen op te monteren. Alleen al binnen metalen dakbedekkingsmaterialen zijn er verschillende profielen, meters, metaalsoorten en overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden om zonnepanelen op de juiste manier te installeren.

Daarom is het erg belangrijk om samen te werken met een zonnepanelen bedrijf die met vertrouwen de juiste montagebeugel voor jouw -installatie met metalen dak kan selecteren. In deze blog behandelen we de basismanieren waarop de basismontagebeugels op verschillende soorten metalen daken worden bevestigd.

Metalen daken en zonnepanelen passen goed bij elkaar

Metalen daken zijn geweldig voor zonne-energie, omdat ze erg lang meegaan. Als het tijd is om jouw dak te vervangen voordat u op zonne-energie kunt gaan, kun je overwegen te investeren in zonnepanelen op stalen dakplaten.

Metalen daken kunnen tot 70 jaar meegaan, terwijl shingles van asfaltcomposiet naar verwachting slechts 15-20 jaar meegaan. De meeste zonnepaneelinstallaties gaan gegarandeerd 25 jaar mee, maar systemen zullen veel langer dan dat vermogen produceren.

Wanneer het tijd wordt om in nieuwe panelen te investeren, zeg 30-35 jaar vanaf nu, kun je de panelen eenvoudig verwisselen zonder beugels en rails te hoeven monteren. Dit kan je mogelijk veel tijd en kosten besparen als je van plan bent lang in jouw huis te blijven wonen.

Metalen daken met staande naad

Als je het geluk hebt een metalen dak met staande naad te hebben, zijn er montagesystemen voor zonnepanelen beschikbaar die op de naden klemmen. Zo hoeven er geen gaten in jouw dak te worden geboord. Jouw zonne-installatie zal sneller zijn, minder arbeid nodig hebben en je hoeft je geen zorgen te maken dat jouw dak wordt doorboord en dat er water binnendringt.

De klemmen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium en gebruiken een enkele bout om de klem vast te zetten.

Zonnedakmontage voor golfplaten daken

Als je een metalen golfplaten dak hebt, heb je een ander montagesysteem nodig. Aan de bovenste kam van de ribbels worden speciale beugels bevestigd, waardoor de lager gelegen drainagegebieden vrij zijn van gaten.

Beugels van topkwaliteit worden geleverd met rubberen pakkingafdichtingen op de basis, zodat jouw installateur zich geen zorgen hoeft te maken over het aanbrengen van rommelige kit over jouw hele dak.

Trapeziumvormige zonnedakbeugel

Trapeziumvormige dakbedekking heeft meestal meer vlakke gebieden tussen elke piek en de hoogte van elke nok kan variëren. Als zodanig variëren beugels voor trapeziumvormige metalen daken ook in vorm.

Ze worden geïnstalleerd met een vergelijkbare filosofie als de gegolfde metalen beugels. Het idee is om elke beugel precies over elke trapeziumvormige nok te laten passen, om een ​​optimale plaatsing van het boorgat boven het basisniveau van het dak te garanderen. Hoe dan ook, de standaardpraktijk voor dit daktype is om afdichtmiddel te gebruiken om ervoor te zorgen dat er geen lekken zijn.

Alleen al voor trapeziumvormige daktypes zijn er voor beugelmontage meer dan 15 verschillende soorten producten.

Omdat er zoveel soorten daken zijn, zijn er veel verschillende eisen om zonnepanelen op te monteren. Alleen al binnen metalen dakbedekkingsmaterialen zijn er verschillende profielen, meters, metaalsoorten en overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden om zonnepanelen op de juiste manier te installeren. Daarom is het erg belangrijk om samen te werken met een zonnepanelen bedrijf…