Kunststof dakbedekking

Wat is kunststof dakbedekking

Kunststof daken zien we in Nederland steeds meer. Het is een goed alternatief voor bitumen dakbedekkingen en heeft zelfs een aantal voordelen. Zo is kunststof dakbedekking beter bestand tegen UV-straling, goed te recyclen (en daardoor milieuvriendelijker) en dunner en lichter dan bitumen. Door het lichte gewicht van kunststofdakbedekking is een lichtere onderconstructie vaak al voldoende. Daarnaast heeft een kunststof dakbedekking een langere levensduur (minimaal 25 jaar) dan bijvoorbeeld bitumen. Er zijn drie type kunststof dakbedekking: PVC, EPDM en ECB.

PVC

De voordelen van PVC dakbedekking is dat deze brandveilig kunnen worden toegepast. Net als alle andere kunststof dakbedekkingen heeft PVC een lange levensduur en is goed bestand tegen UV-straling. PVC is ten opzichte van andere soorten geschikt voor zichtaken en in diverse kleuren leverbaar.

EPDM

Ten opzichte van PVC heeft een EPDM dakbedekking een nog langere levensduur en nog beter bestand tegen UV-straling. Ook is EPDM worteldoorgroeibestendig. Dit betekent dat de toplaag van EPDM dakbedekking sterk genoeg is om eventuele wortelgroei te houden in het geval van een groendak.  Waar EPDM niet goed tegen kan is chloor, daar is het materiaal bijzonder gevoelig voor.

ECB

Wat betreft eigenschappen lijkt ECB het meest op EPDM, al is het qua uitstraling vaak wat matter dan EPDM. ECB is net als EPDM worteldoogroeibestendig. Het grote voordeel van ECB dakbedekking ten opzichte overige kunststof dakbedekkingen is het feit dat ECB in combinatie met bitumen kan worden verwerkt. In bepaalde specifieke gevallen kan dit gewenst zijn.

Dakdekker voor kunststof dakbedekkingen

Dakwerk is een professioneel dakdekkersbedrijf gespecialiseerd in alle kunststof dakbedekkingen: PVC, EPDM en ECB. Wil je geadviseerd worden over de meeste geschikte kunststof dakbedekking voor jouw dak? Neem contact op met Dakwerk. Zij bieden 10 jaar garantie op alle dakbedekkingen.

Wat is kunststof dakbedekking Kunststof daken zien we in Nederland steeds meer. Het is een goed alternatief voor bitumen dakbedekkingen en heeft zelfs een aantal voordelen. Zo is kunststof dakbedekking beter bestand tegen UV-straling, goed te recyclen (en daardoor milieuvriendelijker) en dunner en lichter dan bitumen. Door het lichte gewicht van kunststofdakbedekking is een lichtere…