Wat kun je allemaal doen met knip en spreid gereedschappen?

Knip en spreid gereedschappen zijn stukken gereedschap waarmee je makkelijk harde en sterke materialen kan bewerken. Hier vallen een heleboel types verschillende gereedschappen onder, dus het kan soms lastig zijn om te weten waar je wat precies voor moet gebruiken. Om dat allemaal even wat makkelijker te maken hebben we hier even alle typische knip en spreid gereedschappen op een rijtje gezet zodat je rustig kunt lezen waarvoor je het allemaal dient te gebruiken. Van rammen met slang tot scharen met accus, we vatten hier alles even samen.

Rammen

Het komt misschien als een verbazing voor sommige, maar rammen vallen ook onder knip en spreid gereedschappen. Rammen met slang kan je gewoon makkelijk in het stopcontact steken voor de stroom. Je hebt ook de optie om voor een accu te kiezen maar dan moet je natuurlijk er wel opletten dat je heb goed hebt opgeladen voordat je hem gaat gebruiken. Rammen met een slang kan je ook altijd goed gebruiken als er bijvoorbeeld een muur omver moet.

Scharen

Wellicht niet verrassend, maar elektrische scharen zijn ook heel handig wanneer je door sterke materialen heen moet knippen. Deze komen ook met een accu, of eventueel met een slang. Belangrijk is dan altijd wel dat je goed let op de schaarbek staat zoals jij hem wil hebben.

Spreiders

Spreiders werken in principe het tegenovergestelde van scharen. Je zet het in een gat en het apparaat zorgt ervoor dat het gat verder uit elkaar gespreid zal worden. Dit is handig wanneer je met zware materialen werkt. Vaak is dit wel meer gespecialiseerd werk, dus kijk wel eerst of je wellicht niet met een ander gereedschap stuk het makkelijker af kan

Combitools

Als laatste zijn er ook nog combitools. Dit soort type gereedschap kan je vrijwel overal voor gebruiken en is ook ontzettend multifunctioneel. Ook deze kunnen aangedreven worden door de stroom voor het gemak.

Knip en spreid gereedschappen zijn stukken gereedschap waarmee je makkelijk harde en sterke materialen kan bewerken. Hier vallen een heleboel types verschillende gereedschappen onder, dus het kan soms lastig zijn om te weten waar je wat precies voor moet gebruiken. Om dat allemaal even wat makkelijker te maken hebben we hier even alle typische knip…